ETUSIVU    •    AJANKOHTAISTA    •    JÄSENASIAA    •    KUVIA    •    ARKISTO    •    YHTEYSTIEDOT

AJANKOHTAISTA 2017

Lue uusin jäsenkirje 2/2017 tästä!

Hyvät jäsenet!

Syksy on jo pitkällä ja samoin Kanta-Hämeen Tuglas-seuran syystoimintakausi.

Tuglas-seuran toiminnanjohtaja Jaana Vasaman kiinnostava ja värikylläinen esitys

virolaisista lastenkirjakuvittajista oli todella piristävä. Tiedoksi niillekin, jotka eivät

olleet luennolla mukana, että Vasama suositteli lämpimästi Tallinnan kävijöille vierailua Lastenkirjallisuuskeskuksessa Tallinnan vanhassa kaupungissa osoitteessa Pikk 73, lähellä merimuseota. Keskuksessa on paljon aikuisiakin kiinnostavaa ja ihastuttavaa aineistoa.

Tämä kirje sisältää tietoja loppusyksyn tapahtumista ja vähän myös alkuvuodesta 2018.

Virolaisen kirjallisuuden lukupiirin koko syksyn teemanahan on Jaan Krossin tuotanto. Muistutuksena kerrottakoon, että lukupiiri kokoontuu Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisalissa kerran kuussa keskiviikkoisin. Kellonaika on 17.30-19.00. Lokakuun lukupiiri-ilta on 18.10. ja käsiteltävä teos ”Uppiniskaisuuden kronikka”. Marraskuun lukupiiri on 15.11. ja teos ”Vastatuulen laiva”. Joulukuussa lukupiiri kokoontuu 13.12. ja teos on ”Tahtamaa”. Uusia osallistujia toivotaan mukaan matalan kynnyksen periaatteella. Vaikka et ehtisi teosta lukeakaan, mutta olet siitä kiinnostunut niin kannattaa tulla kuuntelemaan, keskustelemaan ja kyselemään.

Balettimatkalle Tampere-talolle 18.11. lähtijät ovat selvillä. Lähdemme siis katsomaan ja kuulemaan Viron kansallisbaletin Coppélia balettia. Muistutuksena lähtijöille, että lähtö on Turengin linja-autoasemalta klo 11.00 ja Wetterhoffin retkipysäkiltä klo 11.30. Peruutuspaikkoja voi kysellä Arja Pietilältä.

Järjestämme tänäkin vuonna perinteisen ja suositun virolaisen jouluateriaillan ravintola Punaportilla (Hattelmalantie 25). Tilaisuus on keskiviikkona 29.11. klo 18. Ruokalista on monipuolinen ja runsas. Hinta on 30 €. Ilmoittautumiset Arja Pietilälle ja maksu yhdistyksen tilille 17.11. mennessä.

Arja Pietilä

puh 045 260 7888

email arjap02@gmail.com

Kanta-Hämeen Tuglas-seuran tili: FI 53 568 00020 109167

Tiedoksi jäsenistölle:

Valokuvakilpailun 100 hetkeä valokuvat ovat nähtävillä Helsingissä Sanomatalossa marraskuussa ja Tallinnassa Viru-keskuksessa 3.-19.11.

Martin markkinat ovat Helsingin kaapelitehtaalla 18.-19.11.

Viron kansallisooppera vierailee Helsingissä Aleksanterin teatterissa 23.11. ja esittää oopperan La Traviata klo 19. Oopperagaala Helsingin musiikkitalossa 25.11. Viro ja Suomi 200 teemalla.

Vielä tieto tapahtumasta Hämeenlinnassa:

Hämeenlinnan-Vanajan seurakunta järjestää 17.12. klo 17 Poltinahon seurakuntakeskuksessa kansainvälisen kauneimmat joululaulut -tilaisuuden ”Greatest Christmas Carrols”. Ohjelmassa on myös vironkielisiä joululauluja.

Tietoa vuoden 2018 alusta

Teimme jäsenkyselyn suunnitellusta loppiaisviikonlopun kulttuurimatkasta Tallinnaan. Kiinnostus osoittautui liian vähäiseksi, joten tätä matkaa ei voida toteuttaa.

Hämeenlinnan kansalliset seniorit järjestävät 25.1. klo 13.30 Hämeen suojassa (Palokunnankatu 12) teemaluennon Suomi 100-Viro 100. Luennoitsijana on professori Seppo Zetterberg. Tuglas-seuran jäsenet ovat tervetulleita luennolle.

Vielä lopuksi muistutus ELO-lehden Paikallisseurojen toimintaa palstasta sekä kotisivuistamme www.kantahameentuglasseura.net

Kaunista ja kiinnostavaa loppusyksyä toivottaen!

Kanta-Hämeen Tuglas-seuran hallitus

--------------

Joulumatka Tallinnaan 12. - 13.12. 2015

Kuvia joulumatkasta löydät täältä!

LEIGON  JÄRVIMUSIIKKIFESTIVAALI  31. 07.– 02.08.2015.

Leigon järvimusiikkifestivaali Virossa Otepään lähellä oli unohtumaton elämys.

Konsertit pidettiin taivasalla. Estradin virkaa toimittaa luonnonkaunis saari rannan tuntumassa. Musiikin soljuessa ja illan pimetessä kuvaan astuvat tulet, valot, savut ja veden heijastukset.

Kuvia festivaaleilta löydät täältä!