ETUSIVU    •    AJANKOHTAISTA    •    JÄSENASIAA    •    KUVIA    •    ARKISTO    •    YHTEYSTIEDOT

AJANKOHTAISTA 2020

Hei tuglasseuralaiset!

Taideretkemme Riihimäelle ja Järvenpäähän onnistui erinomaisesti. Taiteella jatketaan, mutta siirrytään kirjallisuuteen ja otetaan ripaus tiedettä mukaan. Viikko 7 on perinteinen virolaisen kirjallisuuden viikko. FT, kirjallisuudentutkija ja Helsingin yliopiston Viron kulttuurin vieraileva yliopistolehtori Sirje Olesk luennoin Jaan Krossista keskiviikkona 12.2. klo 17.30 Hämeenlinnan pääkirjaston auditoriossa Wetterhoffilla. Vuosi 2020 on Jaan Kross 100-juhlavuosi.

Kanta-Hämeen Tuglas-seuran sääntömääräinen vuosikokous pidetään keskiviikkona 11.3. klo 16.15 alkaen lounasravintola Fredrikan kabinetissa Wetterhoffilla. Aloitamme kahvi- ja pullatarjoilulla jo klo 16, joten silloin jo kannattaa olla paikalla.

Kaikki jäsenet: Tervetuloa!

Vuosikokouksen jälkeen klo 17.30 kulttuurisihteeri, tietokirjailija Tapio Mäkeläinen luennoi Wetterin auditoriossa aiheenaan

"Tuttu ja tuntematon Tallinna 2020". Tallinnassahan on paljon uusia kiinnostavia tutustumiskohteita, joten kannattaa tulla kuuntelemaan ja kyselemään asiantuntijalta.

Suunnittelemme kesäistä Viron matkaa 3.-5.7. (matkaohjelma alempana). Pääkohteina ovat Pärnun Hansa-markkinat ja Kihnun saari. Pärnussa on kahden yön majoitus. Tulomatkalla ennätämme katsoa Tallinnassakin joitakin kiinnostavia kohteita. Matkasuunnitelma tarkentuu lähiaikoina ja toiveitakin otettaisiin mielellään vastaan. Pane jo tässä vaiheessa päivämäärät kalenteriin, jos reissu kiinnostaa. Matkan suunnittelija on Ehti Meijel rautaisella taidollaan ja asiantuntemuksellaan.

Muistutan vielä toisestakin 100-juhlavuodesta (Jaan Kross -juhlavuoden lisäksi). Nythän on myös Georg Ots 100 -juhlavuosi.

Kevään aikana on sekä Forssassa että Hämeenlinnassa hienot juhlakonsertit, joihin kannattaa meidänkin osallistua, vaikka emme järjestäjinä olekaan. Forssassa "Rakastan elämää" Georg Ots -konsertti on su 15.3. klo 15 Forssan työväentalon musiikkisalissa (huom. muuttunut aika, jos olet nähnyt aiempia ilmoituksia). Konsertissa esiintyvät Erkki Liikanen ja Forssan mieskuoro johtajanaan Outi Aro-Heinilä. Konsertin juontaa Marjatta Leppänen. Järjestäjinä ovat Kulttuuri-Axel ry ja Wahren-keskus.

Hämeenlinnassa "Muistoissamme Georg Ots"-konsertti on su 26.4. klo 15 Verkatehtaan Vanaja-salissa. Konsertin järjestää Konserttitoimisto Kumpulainen.

Mukavaa kevättalvea ja kevättä kaikille! Toivottavasti nähdään tilaisuuksissa!

Satu Heinonen

Kanta-Hämeen Tuglas-seuran sihteeri

--------------

KESÄMATKA VIROON 3 – 5.7.2020

Hansapäivät Pärnussa, retki Kihnun saarelle, uusia ja uusittuja näyttelyitä ja museoita Tallinnassa.

OHJELMA: (tulostettavissa pdf:nä tästä)

3.07. Lähtö Eureninkadun pikavuoropysäkiltä klo 7.30 ja Wetteriltä klo 7.40. Tallinkin Megastarilla klo 10.30 Tallinnaan ja satamasta jatkamme heti Pärnuun. Lounas Halingalla. Pärnun lyhyt kierros. Majoitus keskustahotellissa Estonia Medical Spa, katso: www.estonianspas.eu PÄRNUN HANSAPÄIVÄT 3-5.07. Vallikäärussa. Hotellimme on lähellä. Pärnun vuosittaisten hansapäivien aikana on mahdollisuus kokea elämänmenoa keskiaikaisten perinteiden ja tapojen, käsityötaitojen, henkisen kulttuuriperimän, kaupankäynnin, ruoan, juoman, musiikin ja tanssin tahdittamana. Ohjelmaa on runsaasti jokaiseen makuun.

4.07. Aamiainen. Kihnun päivä. Bussilla Munalaiun satamaan, josta Kihnun laivalla saarelle. Bussi jää mantereelle odottamaan. Ohjelmassa opastettu saaren kierros avo-autoilla, saarelainen lounas, museo ja näyttely, majakka, kirkko(jos on auki) ja saarelaista elämänmenoa. Iltapäivälaivalla mantereelle ja bussilla Pärnuun. Poikkeamme Andropoffin huvilaan. KIHNU on Viron seitsemänneksi suurin saari, pinta-ala noin 17 neliökilometriä,

asukkaita noin 650, 4 kylää. Kihnulainen kulttuuri on mielenkiintoinen tuttavuus kaikille kulttuuriperinnöstä, omaperäisestä luonnosta sekä ystävällisistä ihmisistä kiinostuneille. Kihnun omintakeinen kansallispuvuista, omasta murteesta, musiikista ja käsitöistä koostuva perinnekulttuuri on hyväksytty UNESCON henkisen kulttuurin helmien joukkoon. Katso: www.visitestonia.com/saaret/kihnu

5.07. Aamiainen. Tallinnan päivä. Kierretään bussilla, opas mukana. Käymme Viron historiallisessa museossa Maarjamäen linnassa Piritalla. Lounas. Iltapäivällä ohjelmassa keksintötehdas Proto Noblessnerin alueella, Fotografiska museo Telliskivissa. Mahdollisuus kahvi- tai ruokataukoon –omakustanteinen. Telliskiven alueella on lukuisia hyviä ruoka ja juomapaikkoja, monia kauppoja. Lähellä on Balti jaaman tori. Iltalaivalla, Megastarilla, klo 19.30 Suomeen. Hämeenlinnassa noin klo 23.

MATKAN HINTA on 370 euroa. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 20 euroa.

Hinnassa: kuljetukset suomalaisella bussilla Hämeenlinnasta Hämeenlinnaan laivaliput Helsinki-Tallinna- Helsinki ja Munalaid-Kihnu-Munalaid. majoitus 2-hengen huoneissa spa hotellissa ja kylpylän rajaton käyttö hotellissa 3 lounasta Kihnun retkipäivä Tallinnan museot ja näyttelyt paikalliset oppaat

ILMOITTAUTUMINEN 5.05. mennessä Ehti Meijelille ehti.meijel@gmail.com tai puh. 0400518395, mielummin kirjallisena viestinä. Nimi, syntymäaika, puhelinnumero, mahdolliset allergiat ja pahoinvointi bussissa. Ilmoittautumiset kuitataan. Paikkoja rajoitetusti.

MATKA MAKSETAAN vastuullisen matkanjärjestäjän PS BUSSI oy – INTON MATKAT tilille FI1450923020064665, viestinä - kihnu eräpäivä on 5.05.20.

Matkalle mukaan passi tai henkilöllisyystodistus, EU sairaanhoitokortti, hyvät jalkineet, uimapuku ja iloinen mieli. Tarkista, että matkavakuutus on voimassa. Matka ei sovi liikuntarajoitteisille.

--------------

Valokuvia tapahtumistamme ja toiminnastamme menneiltä vuosilta löydät kuvagalleriastamme!