ETUSIVU    •    AJANKOHTAISTA    •    JÄSENASIAA    •    KUVIA    •    ARKISTO    •    YHTEYSTIEDOT

AJANKOHTAISTA 2020

Hei tuglasseuralaiset!

Taideretkemme Riihimäelle ja Järvenpäähän onnistui erinomaisesti. Taiteella jatketaan, mutta siirrytään kirjallisuuteen ja otetaan ripaus tiedettä mukaan. Viikko 7 on perinteinen virolaisen kirjallisuuden viikko. FT, kirjallisuudentutkija ja Helsingin yliopiston Viron kulttuurin vieraileva yliopistolehtori Sirje Olesk luennoin Jaan Krossista keskiviikkona 12.2. klo 17.30 Hämeenlinnan pääkirjaston auditoriossa Wetterhoffilla. Vuosi 2020 on Jaan Kross 100-juhlavuosi.

Kanta-Hämeen Tuglas-seuran sääntömääräinen vuosikokous pidetään keskiviikkona 11.3. klo 16.15 alkaen lounasravintola Fredrikan kabinetissa Wetterhoffilla. Aloitamme kahvi- ja pullatarjoilulla jo klo 16, joten silloin jo kannattaa olla paikalla.

Kaikki jäsenet: Tervetuloa!

Vuosikokouksen jälkeen klo 17.30 kulttuurisihteeri, tietokirjailija Tapio Mäkeläinen luennoi Wetterin auditoriossa aiheenaan

"Tuttu ja tuntematon Tallinna 2020". Tallinnassahan on paljon uusia kiinnostavia tutustumiskohteita, joten kannattaa tulla kuuntelemaan ja kyselemään asiantuntijalta.

Suunnittelemme kesäistä Viron matkaa 3.-5.7. Pääkohteina ovat Pärnun Hansa-markkinat ja Kihnun saari. Pärnussa on kahden yön majoitus. Tulomatkalla ennätämme katsoa Tallinnassakin joitakin kiinnostavia kohteita. Matkasuunnitelma tarkentuu lähiaikoina ja toiveitakin otettaisiin mielellään vastaan. Pane jo tässä vaiheessa päivämäärät kalenteriin, jos reissu kiinnostaa. Matkan suunnittelija on Ehti Meijel rautaisella taidollaan ja asiantuntemuksellaan.

Muistutan vielä toisestakin 100-juhlavuodesta (Jaan Kross -juhlavuoden lisäksi). Nythän on myös Georg Ots 100 -juhlavuosi.

Kevään aikana on sekä Forssassa että Hämeenlinnassa hienot juhlakonsertit, joihin kannattaa meidänkin osallistua, vaikka emme järjestäjinä olekaan. Forssassa "Rakastan elämää" Georg Ots -konsertti on su 15.3. klo 15 Forssan työväentalon musiikkisalissa (huom. muuttunut aika, jos olet nähnyt aiempia ilmoituksia). Konsertissa esiintyvät Erkki Liikanen ja Forssan mieskuoro johtajanaan Outi Aro-Heinilä. Konsertin juontaa Marjatta Leppänen. Järjestäjinä ovat Kulttuuri-Axel ry ja Wahren-keskus.

Hämeenlinnassa "Muistoissamme Georg Ots"-konsertti on su 26.4. klo 15 Verkatehtaan Vanaja-salissa. Konsertin järjestää Konserttitoimisto Kumpulainen.

Mukavaa kevättalvea ja kevättä kaikille! Toivottavasti nähdään tilaisuuksissa!

Satu Heinonen

Kanta-Hämeen Tuglas-seuran sihteeri

--------------

Valokuvia tapahtumistamme ja toiminnastamme menneiltä vuosilta löydät kuvagalleriastamme!