ETUSIVU    •    AJANKOHTAISTA    •    JÄSENASIAA    •    KUVIA    •    ARKISTO    •    YHTEYSTIEDOT

AJANKOHTAISTA 2022

Hyvät Kanta-Hämeen Tuglas-seuralaiset!
Kanta-Hämeen Tuglas-seuran lopettamista koskeva vuosikokous pidetään keskiviikkona 26.10.klo 17.00 kahvila-ravintola Punaportilla. Kokoukseen osallistuville seuran jäsenille tarjotaan ilmainen ilta-ateria. Tämän vuoksi kokoukseen tulee ilmoittautua 12.10. mennessä Arja Pietilälle.
email: arjap02@gmail.com tai puh: 045 260 7888

Korona-rajoitukset poistuivat! Vielä alkuvuoden suunnitellut ja valmistellut ohjelmat, taidenäyttelyretki Espoon Emmaan ja lukupiiritapaamiset, peruuntuivat.

Viime vuoden vuosikokous voitiin pitää vasta syyskuussa, mutta tänä vuonna voidaan vuosikokous pitää normaaliin aikaan maaliskuussa.

Tervetuloa yhdistyksemme sääntömääräiseen vuosikokoukseen  keskiviikkona 16.3. klo 16 alkaen Hämeenlinnan pääkirjaston Leino saliin. Kokous on ratkaisevan tärkeä yhdistyksemme jatkomahdollisuuksia ajatellen. Hallitukseen tarvitaan uusia jäseniä; puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi varajäsentä ovat erovuorossa.

Vuosikokouksen jälkeen 16.3. klo 17.30  FT, kirjailija Paula Havaste luennoi aiheenaan Saarenmaa hänen historiallisissa romaaneissaan. Kyseessä on kaikille avoin yleisöluento.

Tässä kuussa järjestämme myös yhteistyössä Hämeenlinnan kirjaston kanssa kiinnostavan uutuusohjelman. Torstaina 31.3. klo 18 Hämeenlinnan pääkirjaston kirjastotorilla vietetään Arvo Pärt-musiikki-iltaaTuglas-seuran puheenjohtaja Jaana Vasama luennoi säveltäjä Arvo Pärtistä ja Aurealis jousikvartetti soittaa hänen musiikkiaan.

Kevään ohjelmssa on kaksi virolaisen kirjallisuuden lukupiiritapaamista, maanantaina 28.3. klo 17.30 ja maanantaina 25.4. klo 17.30 Hämeenlinnan pääkirjaston ryhmätila Bssä, 1.krs.

Tervetuloa tapahtumiin/ tapaamisiin!

Kanta-Hämeen Tuglas-seuran hallitus

--------------

Jäsenkirje syksy 2021 (PDF)

KESÄMATKA VIROON 3 – 5.7.2020

Hansapäivät Pärnussa, retki Kihnun saarelle, uusia ja uusittuja näyttelyitä ja museoita Tallinnassa.

OHJELMA: (tulostettavissa pdf:nä tästä)

3.07. Lähtö Eureninkadun pikavuoropysäkiltä klo 7.30 ja Wetteriltä klo 7.40. Tallinkin Megastarilla klo 10.30 Tallinnaan ja satamasta jatkamme heti Pärnuun. Lounas Halingalla. Pärnun lyhyt kierros. Majoitus keskustahotellissa Estonia Medical Spa, katso: www.estonianspas.eu PÄRNUN HANSAPÄIVÄT 3-5.07. Vallikäärussa. Hotellimme on lähellä. Pärnun vuosittaisten hansapäivien aikana on mahdollisuus kokea elämänmenoa keskiaikaisten perinteiden ja tapojen, käsityötaitojen, henkisen kulttuuriperimän, kaupankäynnin, ruoan, juoman, musiikin ja tanssin tahdittamana. Ohjelmaa on runsaasti jokaiseen makuun.

4.07. Aamiainen. Kihnun päivä. Bussilla Munalaiun satamaan, josta Kihnun laivalla saarelle. Bussi jää mantereelle odottamaan. Ohjelmassa opastettu saaren kierros avo-autoilla, saarelainen lounas, museo ja näyttely, majakka, kirkko(jos on auki) ja saarelaista elämänmenoa. Iltapäivälaivalla mantereelle ja bussilla Pärnuun. Poikkeamme Andropoffin huvilaan. KIHNU on Viron seitsemänneksi suurin saari, pinta-ala noin 17 neliökilometriä,

asukkaita noin 650, 4 kylää. Kihnulainen kulttuuri on mielenkiintoinen tuttavuus kaikille kulttuuriperinnöstä, omaperäisestä luonnosta sekä ystävällisistä ihmisistä kiinostuneille. Kihnun omintakeinen kansallispuvuista, omasta murteesta, musiikista ja käsitöistä koostuva perinnekulttuuri on hyväksytty UNESCON henkisen kulttuurin helmien joukkoon. Katso: www.visitestonia.com/saaret/kihnu

5.07. Aamiainen. Tallinnan päivä. Kierretään bussilla, opas mukana. Käymme Viron historiallisessa museossa Maarjamäen linnassa Piritalla. Lounas. Iltapäivällä ohjelmassa keksintötehdas Proto Noblessnerin alueella, Fotografiska museo Telliskivissa. Mahdollisuus kahvi- tai ruokataukoon –omakustanteinen. Telliskiven alueella on lukuisia hyviä ruoka ja juomapaikkoja, monia kauppoja. Lähellä on Balti jaaman tori. Iltalaivalla, Megastarilla, klo 19.30 Suomeen. Hämeenlinnassa noin klo 23.

MATKAN HINTA on 370 euroa. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 20 euroa.

Hinnassa: kuljetukset suomalaisella bussilla Hämeenlinnasta Hämeenlinnaan laivaliput Helsinki-Tallinna- Helsinki ja Munalaid-Kihnu-Munalaid. majoitus 2-hengen huoneissa spa hotellissa ja kylpylän rajaton käyttö hotellissa 3 lounasta Kihnun retkipäivä Tallinnan museot ja näyttelyt paikalliset oppaat

ILMOITTAUTUMINEN 5.05. mennessä Ehti Meijelille ehti.meijel@gmail.com tai puh. 0400518395, mielummin kirjallisena viestinä. Nimi, syntymäaika, puhelinnumero, mahdolliset allergiat ja pahoinvointi bussissa. Ilmoittautumiset kuitataan. Paikkoja rajoitetusti.

MATKA MAKSETAAN vastuullisen matkanjärjestäjän PS BUSSI oy – INTON MATKAT tilille FI1450923020064665, viestinä - kihnu eräpäivä on 5.05.20.

Matkalle mukaan passi tai henkilöllisyystodistus, EU sairaanhoitokortti, hyvät jalkineet, uimapuku ja iloinen mieli. Tarkista, että matkavakuutus on voimassa. Matka ei sovi liikuntarajoitteisille.

--------------

Valokuvia tapahtumistamme ja toiminnastamme menneiltä vuosilta löydät kuvagalleriastamme!